Zwangerschapsbegeleiding

 

Met rust en vertrouwen naar de geboorte toe

De zwangerschap is een hele bijzondere tijd in je leven, soms prachtig en speciaal en soms ook lastig en niet ideaal. Er komt ineens veel op je af, je hormonen gaan met je aan de haal of je ervaart spanning en stress van binnenuit of door omstandigheden van buitenaf. Het kan ook zijn dat je lichamelijke ongemakken, vermoeidheid of pijn ervaart en zou je willen dat je dit wat dragelijker kon maken.

Onzekerheid over je rol als moeder kan je zomaar kan je zomaar overvallen of jij of je partner ziet wat tegen de bevalling op en je ervaart daar wat onrust en spanning door en je zou graag meer rust en vertrouwen willen.

Het komt ook voor dat een eerdere zwangerschap en /of bevalling wat anders is verlopen dan gehoopt of verwacht en dit kan impact hebben. Ik help je graag om deze impact te verkleinen/ los te laten en je vertrouwen te hervinden dat het een mooie ervaring kan en mag zijn.

Gaat het allemaal goed maar je wil deze bijzondere periode van je leven bewust en ontspannen beleven? Of wil je onderzoeken hoe jij je zwangerschap en de geboorte vorm wil geven en wil ‘verrijken’ ? Ook dan ben je van harte welkom.

Als reflexzonetherapeut, massagetherapeut, meditatiedocent, haptonoom, HypnoBirthing® docent en Doula kan ik je persoonlijke begeleiding en ondersteuning bieden in deze speciale fase.

Loop jij ergens tegenaan tijdens je zwangerschap of heb je behoefte aan een stukje extra begeleiding voel je welkom om kennis te maken om te kijken of en hoe ik iets voor je kan betekenen.

Vormen van begeleiding:

Losse begeleiding sessie (bij mij, aan huis of online)

Reflexzonetherapie

HypnoBirthing®                                                 Zwangerschapscursus met partner 5 x 2,5 uur

Doula                                                   Kennismaking, 2 vervolg gesprekken, ondersteuning bij geboorte, nagesprek

 

HypnoBirthing®

HypnoBirthing® is een zwangerschapscursus voor aanstaande moeders en hun geboortepartner waarbij de moeder in een afwisselend programma van diepe ontspanning, visualisatie, zelfhypnose en voorlichting de natuurlijke, instinctieve manier van bevallen hervindt om de baby veilig en voorspoedig geboren te laten worden.

HypnoBirthing® is toegankelijk en gemakkelijk toepasbaar.
Zonder dat we het beseffen zijn we regelmatig in een staat van hypnose. Bijvoorbeeld als je heel gefocust met iets bezig bent. De omgeving vervaagt en je bent heel geconcentreerd. Dit is wat van nature tijdens een bevalling gebeurt, je geeft je over aan wat het lichaam weet en doet. Je kunt dit natuurlijke proces trainen en of het nou een thuis of een ziekenhuis bevalling is, het is overal toepasbaar zodat er minder momenten van stress en stagnatie zullen zijn en de geboorte soepeler kan verlopen. Met fijne ontspanningsoefeningen, visualisaties en en fysieke oefeningen kun je je samen met je geboortepartner op een positieve manier voorbereiden op de geboorte. Daarnaast geeft deze cursus informatie en voorlichting over de zwangerschap en geboorte. 

De cursus bestaat uit 5 lessen van 2,5 uur

Daarin komt o.a aan bod;

Achtergrond informatie over HypnoBirthing®
Informatie over samenwerking tussen lichaam en geest
Praktische oefeningen
Voorlichting over zwangerschap en geboorte
Positieve affirmaties
Visualisaties en beeldvorming
Ademhalingsoefeningen
Light touch massage
Houdingen tijdens de zwangerschap en geboorte

Wat geeft de cursus je?

Je blijft tijdens de bevalling dicht bij jezelf
Je leert hoe je vlot terug keert naar je rustige en ontspannen staat van zijn
Je krijgt vertrouwen in het perfect ontworpen systeem van je lichaam
Je geboortewensen worden helder
Er is aandacht voor de band met je kindje
Je leert hoe je waar dan ook een prettige en kalme sfeer voor jezelf creeert
Betrokkenheid met je partner wordt gestimuleerd

De cursus kan individueel per tweetal gegeven worden of in een groep.
Wil je meer weten of heb je interesse? Neem dan gerust contact op.
Bij voldoende interesse kan er een groep gestart worden.

 

Doula

Een doula is er om ondersteuning te bieden tijdens de zwangerschap, geboorte en daarna. Een geboorte kan best spannend zijn en een doula zorgt voor een veilige vertrouwde basis. Het neemt onzekerheid weg bij de ouders waardoor ook de vader of geboortepartner meer en beter betrokken kan zijn en dat heeft een positieve invloed heeft op de geboorte. Een doula kan ook de rol van geboortepartner vervullen als deze er niet is.

Rust en vertrouwen zijn 2 hoofd ingredienten die positief bijdragen aan de geboorte. Een Doula kan deze bewaken en samen hervinden als dat nodig is. Een Doula geeft ruimte om geboorte zo natuurlijk mogelijk en op jullie/jouw manier te laten verlopen. Ze is op de hoogte van jullie geboortewensen en houdt deze in acht, thuis of in een ziekenhuis of geboortehuis. De doula is er om emotioneel steun te bieden, maar ook praktisch met ontspanningstechnieken, tips, voorlichting, huishoudelijke hulp of maken van foto’s.

De ondersteunende aanwezigheid maakt een groot verschil en wordt doorgaans als een hele prettige aanvulling ervaren waarbij  de moeder en partner zich op het geboorteproces kunnen richten, het kunnen laten gebeuren en niet hoeven te dragen. Een Doula is als ‘verlichting’ : van een zachte verlichting op de achtergrond tot een krachtige verlichting wanneer nodig. Na de geboorte wordt alles nog eens doorsproken en herleefd om de geboorte ervaring opnieuw te belichten, te verwerken en te laten beklijven.

Mijn kwaliteiten als Doula zijn rust, ruimte en vertrouwen. Rust om in het moment te zijn, ruimte om je eigen manier er te laten zijn en vertrouwen om een veilige ruimte te creeren en om los te kunnen laten.

Wil je meer weten, neem gerust contact op…